Home > Suroboyoan > Bajak Laut

Bajak Laut


<!–[if gte mso 9]&gt; Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 &lt;![endif]–><!–[if gte mso 9]&gt; &lt;![endif]–>Muntiyadi pethuk ambek Gempil koncone sing dines ndhik angkatan darat.

Tibake Gempil iku saiki sikile sing kiwo yo dingklang pisan, ambek

tangane sing tengen tibake yo tughel digenti cathoke bakul beras.

Sing luwih nemen maneh, motone gempil kari sing kiwo. Moto sing

tengen wis cumplung ditutupi kain ireng malih koyok bajak laut.

“Lho Mun, sikilmu opoko ? ” takok Gempil.

Mari ngono Muntiyadi cerito pengalamane kijolan sikile wong wedhok.

“Lha awakmu opoko kok mreteli pisan ?” Muntiyadi genti takok nang

Gempil .

“Pas aku patroli nang Aceh, sikilku ngincak granat, langsung puthul.

Pas iku onoke sikile sapi, berhubung aku gak gelem, akhire yo ngene

sikilku dhadhi mek sithok”.

“Waduh cik apese nasipmu, lha tanganmu opoko kok digenti cathoke

beras ?” takok Muntiyadi maneh.

“Mari sikilku tughel iku mau, aku dirawat ndhik barak. Moro-moro

barakku dibom ambek mungsuh, kenek tanganku, langsung tughel.

Pas iku onoke cathoke beras, timbangane gak onok blas, akhire aku

gelem. ” jarene Gempil maneh.

“Wah kayal thok kon iku, lha motomu opoko kok cumplung pisan ?

Kelilipen granat tah ?” takok Muntiyadi maneh.

“Oo iku seje ceritone. Enak-enak cangkruk nyeritakno pengalamanku iku

mau, moro-moro onok manuk nembeleki mripatku “. jare Gempil.

“Wah kon iku tambah ngawur thok ae, lha mosok ditembeleki manuk isok

motone cumplung”. Muntiyadi mulai gak percoyo.

“Lho iku dhudhuk mergo tembelek manuk” jare Gempil.

“Lho opoko ?” takok Muntiyadi.

“Iku pas dino pertama aku nggawe cathok beras”.

Categories: Suroboyoan Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: