Home > Suroboyoan > Kepiting

Kepiting


<!–[if gte mso 9]&gt; Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 &lt;![endif]–><!–[if gte mso 9]&gt; &lt;![endif]–>Romlah njaluk ditukokno kepiting gawe buko.

“Yo wis tak tukokno nang rolak” jare Muntiyadi.

“Lho gak numpak bronpit tah ?” takok Romlah.

“Gak wis, cik gak amis. Tak nyegat bemo ae” jare Muntiyadi.

Mari ngono Muntiyadi budhal nyegat bemo.

Dhadhak ndhik bemo Muntiyadi pethuk ambek bekas pacare biyen, jenenge

Sablah.

“Lho cak Mun, kate nang endhi peno cak ?” takok Sablah.

“Kate nglencer golek angin . .” jare Muntiyadi.

“Sakjane aku kate kulak kain, tapi wurung ae wis, tak melok peno ae”

jare Sablah ngalem.

Mari ngono arek loro iku ngelencer nang musium Kapal Selam

Ndhik kono lak isis tah, dhadhi gak keroso moro-moro wis sore.

“Waduh blaen iki, aku kudhu mulih, wis yo .” jare Muntiyadi.

Mari pamitan, Muntiyadi mampir nang rolak tuku kepiting diadhai

kresek.

Mergo gopoh kabeh, pas katene mlebu pekarangan dhadhak kreseke jebol,

kepitinge buyar kabeh.

Ambek nggurak kepitinge, Muntiyadi bengok-bengok “Ayo cepetan

thithik . wis meh tekan iki “

 

Krungu bojone bengok-bengok, Romlah ambek muring-muring.

 

“Cak . .cak, cik guobloke se sampeyan iku. Lha mosok kepiting digiring

padhakno bebek ae. Mulakno kok sui. . .”

Categories: Suroboyoan Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: