Home > Suroboyoan > Wedhus

Wedhus


<!–[if gte mso 9]&gt; Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 &lt;![endif]–><!–[if gte mso 9]&gt; &lt;![endif]–>

Bunali pethuk Wonokairun lagi angon wedhus.

“Mbah, waduh wedhus sampeyan akeh yo ?” jare Bunali

“Yo lumayan ” jare si Mbah

“Pira kabehe, Mbah ?” takon Bunali maneh

“Sing putih opo sing ireng ?”

“Sing putih, wis”

“Selawe”‘

“Wik, cik akehe. Lha sing ireng?'”

“Podho…” jare Wonokairun ambek ngarit suket

Bunali takon maneh.

“Mangan sukete yo akeh pisan, Mbah..”

“Yo..”

“Pirang kilo mangane sakdino ?”

“Sing putih opo sing ireng ?”

“Sing ireng, wis’

“Yo kiro-kiro limang kiloan”

“Lha sing putih?”

“Podho . . .”

Bunali bingung, laopo lek ditakoni kok kudu mbedakno sing putih tah

ireng, wong jawabane yo podho ae.

“Mbah, opoko lek tak takoni perkara wedusmu, sampeyan mesti leren

takon sing putih tah sing ireng barang. Padahal masiyo putih utawa

ireng, jawabanmu podho terus. Sakjane ngono onok opo?”

“Ngene lho, sing putih iku wehusku…”

“Lha sing ireng ?”

“Podho . . .”

Categories: Suroboyoan Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: